Renault Twingo

Renault Twingo autóbérlés
Renault Twingo 1.2 RN, 3 ajtós

A Renault Európa szégyene az autógyártás terén, újkorától fogva folyik belőle az olaj, ami nem is véletlen, hiszen 1945-ben államosították a gyárat, azóta sem tudnak autót gyártani, inkább “alkotni” próbálnak.

Viccet félretéve, ez az 1995-ös Twingo tényleg strapabíró kis gépezet, az alját újra kellett építeni, mert gyárilag rozsdából készült és ez magától nem akart fémmé alakulni az évek során. De ezt leszámítva semmi baj nem volt vele. Végsebessége majdnem eléri a 120km/h-t, köszönhetően a francia mérnökök által kiszámolt váltóáttételeknek. Fogyasztása elenyésző, szinte termeli a benzint, 100km-re beéri akár egy liter üzemanyaggal is, amennyiben járó motorral vontatják az autót.

Utastere meglepő, és nem csak azért, mert az ajtókárpitok nem fedik le az egész ajtót, de valóban nagyobb az autó belül, mint amekkorának gondolnánk. A hátsó üléssor csúsztatható előre-hátra, így gyermekei még nagyobb felületet tudnak összekoszolni sáros cipőjükkel. Az üléssor akár előre is hajtható, így sík felületet kapunk a szállításhoz, amit persze tiltunk a szerződésben.

Összeségében egy remek kis autó, még rádiósmagnó is van benne, ami szinte full extrának érezhető, ha a 31 napos hónap esetén fizetendő 2258Ft/napos bérleti díjat is figyelembe vesszük.

Jómagam és én is több alkalommal vezettem már ezt a járgányt és meg kell, hogy mondjam, akinek ez nem elég, az egyszerűen egy megjátszós sznob!

Vissza az autóbérlés főoldalára!

Scroll to Top