SZEMÉLYGÉPKOCSI ÜZEMELTETÉSI SEGÉDLET

 1. A gépjármű reggeli első vagy hideg elindítása a következő módon történik:
    • Minden elektromos berendezést kikapcsolunk (fűtőventillátor, világítás, belső világítás, rádió, hátsó ablakfűtés, stb)
    • Ráadjuk a gyújtást (hideg időben, vagy több napi állás után érdemes 3 alkalommal levenni majd ráadni a gyújtást, hogy az elektromos benzinszivattyú feltöltse a rendszert.
    • A kuplungot kinyomjuk (feleslegesen ne forgassa a váltót)
    • A gázpedált nem nyomkodjuk, mert csak fulladozni fog.
    • Indítózunk, de csak addig, amíg a motor el nem indul.
    • Ez után kapcsoljuk fel a lámpát és az egyéb szükséges elektromos berendezéseket.
 1. Amennyiben a gépjárművet télen, esőben, sötétben, rövid utakon használjuk, számolni kell azzal, hogy a lámpa, ablaktörlő, rádió, hátsó ablakfűtés, fűtőventillátor együttesen ugyanannyi vagy több áramot használ, mint amennyit a generátor tölt. Ilyen esetekben az esti leállítás előtt az összes fogyasztót le kell kapcsolni, és egy-két percig járatni az autót.
 2. Normál használat esetén is előbb kell lekapcsolni az elektromos berendezéseket, majd utána leállítani a motor, ezzel nagyban megkönnyítjük a reggeli indulást.
 3. Várakozás esetén, ha a motor nem jár, lehetőleg ne hallgasson rádiót és ne világítsanak az autó lámpái huzamosabb ideig.
 4. A gépjármű nem dohányzik, kérjük, hogy Ön se tegye, amikor benne ül.
 5. A vasúton van étkezőkocsi, esetünkben nincs, tehát szálljon ki az autóból, ha el kívánja fogyasztani a reggeli zsömléjét, vagy az ebédre csomagolt székelykáposztát.

Kellemes utazást kívánunk,

EURORENT.HU autókölcsönző